Helpot korttipelit

Helpot korttipelit

Korttipeleistä kuoriutuu helposti todella mukavaa ajanvitettä, jonka parissa kuluu helposti montakin tuntia aivan yhtäkkiä. Pelejä on olemassa monenlaisia ja moni sopii myös perheen pienimmille. Osa peleistä on helpompia ja osa taas vaatii enemmän strategista osaamista sekä päättelykykyä. Joskus korttipelejä pelatessa on hyvä, että pelaajalla on hieman laskupäätä, todennäköisyyksien hallitseminen parantaa aina mahdollisuuksia voittoon. Suomalaisille korttipelit ovat aina olleet hyvin rakkaita.

Jos sinua kiinnostaa korttipelit, voit tutustua näihin aiheisiin lisää: hullunkuriset perheet ja pokeri. Lisäksi lisää säännöistä löydät osoitteesta säännöt.com.

Suomalaiset ja korttipelit

Moni suomalainen muistaa lapsuudestaan korttipelit. Jokaisella meistä on oma suosikki korttipeli, jonka kanssa on tullut varmasti vietettyä hyvin paljon aikaa. Korttipeleissä niiden monipuolisuus mahdollistaa sen, että kaiken ikäiset voivat pelata pelejä helposti. Helpommat pelit sopivat esimerkiksi lapsiperheille kun taas vaikeammat loogiset pelit sopivat kavereiden kanssa pelattavaksi illanvietoissa. Korttipakka sujahtaa nopeasti ja helposti taskuun mukaan, joten pakan voi ottaa moneen paikkaan mukaan.

Suomalaisille tuttuja pelejä on esimerkiksi pokeri ja paskahousu. Miksei myös ristiseiska tai bridge. Sukellamme hieman helppojen korttipelien maailmaan, jotta saatte kuvan, mitä pelejä on helppo pelata.

Helppoja korttipelejä

Olemme koonneet tähän helppoja korttipelejä, joilla pääset korttipelien alkuun.

Seiska

Tämän pelin idea on hyvin yksinkertainen: pelaajille jaetaan seitsemän korttia. Mukaan mahtuu neljä tai vähemmän pelaajaa. Kun kortit on jaettu, loput kortit laitetaan pakkaan ja ensimmäinen kortti käännetään kaikkien näkyville. Tarkoituksena on, että pelaajat pääsee eroon korteista.

Jakajasta seuraava aloittaa lyömällä kortin pöytään. Sen tulee olla samanarvoinen tai samaa maata kun pöydällä oleva kortti. Seuraava pelaaja jatkaa samaan malliin pelaamista. Jos sopivaa korttia ei voi lyödä on umpipakasta nostettava itselleen kortteja lisää kunnes sopiva kortti nousee pakasta. Enintään nostoja tehdään viisi. Sopivaa korttia ei ole pakko lyödä ellei se ole seiska.

Seiskan voi lyödä pöytään milloin tahansa pelin aikana, mutta aina tulee ilmoittaa mitä maata seiska on. Pelin voittaa se, joka pääsee eroon ensin korteistaan. Muille lasketaan pisteitä käden korttien mukaan: seiskasta saa 25 pistettä. Ässä on yksi tai neljätoista pistettä.

Maija

Helpot korttipelit houkuttavat monia, maija on yksi näistä peleistä. Jos tässä pelissä pelaajia on yli viisi, voi käyttöön ottaa kaksi pakkaa, josta toisesta poistetaan patarouva.

Korkeimman kortin nostanut jakaa myötäpäivään kortit siten, että kortteja jaetaan kolme kerrallaan ja pelaajille tulee kuusi korttia. Loput kortit siirretään pakaksi pöydälle kuvapuoli alas. Pelissä tarkoituksena on päästä korteista eroon ensimmäisenä ja välttyä omistamaan patarouvaa pelin päättyessä.

Jakajasta seuraava lyö kortteja pöytään niin paljon kuin haluaa, kunhan ne on samaa maata. Pakasta otetaan saman verran uusia kortteja. Kortit pöydältä siirretään seuraavan pelaajan eteen. Hänen tehtävä on kaataa mahdollisimman monta korttia. Korttien kaatoon on käytettävä suurempaa korttia samasta maasta tai valttikorttia.

Valtin määräytyminen ja pelin jatkuminen

Valttikortin määrää se pelaaja, jolla on kuningas ja rouva samasta maasta. Valtin voi määrittää milloin vain. Valtti kaataa kaikki muut kortit paitsi ei patarouvaa.

Jos pelaaja voi kaataa kaikki edessään olevat kortit, voi hän kaataa kaikki edessään olevat kortit sekä lyödä pöytään seuraavat kortit sekä lyödä uudet kortit seuraavalle pelaajalle. Ellei pelaajan ole mahdollista kaataa kaikkia kortteja tulee seuraavan pelaajan lyödä kortteja pöytään.

Pakan loputtua alkaa loppupeli. Tällöin eteenpäin ei voi antaa kortteja enempää kuin mitä vasemman puoleisella pelaajalla on enää kädessään. Yritettäessä antaa eteenpäin väärä määrä kortteja, on pelaajalla jolle virhe on tehty, oikeus antaa kaikki korttinsa virheen tehneelle pelaajalle. Tästä syystä virheitä ei kannata tehdä. Pelin tulee häviämään se henkilö, jolle jää viimeisenä kortteja käteen. Joukossa on myös maija. Pelissä ideana ei ole siis pelata voitosta vaan häviöstä.

Muita hauskoja ja helppoja korttipelejä

Helpot korttipelit kiinnostavat monia. Niillä pääsee helposti pelaamisessa alkuun. Olemme nyt avanneet kahden korttipelin helpot ja nopeat säännöt, jotta pääset pelaamisessa alkuun. Muita helppoja korttipelejä on esimerkiksi lännen nopein sekä läpsy. Myös paskahousu tunnetaan helppona pelinä. Vaikeampia pelejä voi valita kun on päässyt korttipelien makuun.