Nettipelit solitaire

Nettipelit solitaire

Solitaire on pasianssin muoto. Pasianssit ovat yksin pelattavia korttipelejä, joissa tarkoitukena on, että kortit muodostetaan tietyllä tavalla pelilaudalle. Kortit yleensä nostetaan kortti kerrallaan pakasta ja pelataan halutulla tavalla. Pasianssin nimi juontaa Ranskaan ja sen kieleen. Patience tarkoittaa kärsivällisyyttä ja tästä sanasta myös pasianssi juontaan nimensä. Pelinä pasianssi ei kuitenkaan ole peräisin alunperin Ranskasta, vaikka sitä kovasti siellä pelattiinkin 1800-luvun alkupuolella. Kirjallisuuteen pasianssisa on viitattu jo 1700-luvulla.

Tämä pasianssipeli on yksi suosituimpia pasiansseja. Nimityksenä solitaire yhdistetään ehkä perinteisimpään pasianssin variaatioon, joka on monelle suomalaiselle hyvin tuttu. Perinteisen pelin tarkoituksena on järjestää 52 korttia maittain neljään pinoon aina suuruusjärjestyksessä. Jos olet kiinnostunut, tästä pelistä tutustu myöspeleijin tuppi ja rommi korttipeli. Lisää pelien säännöistä löydät säännöt.com sivustolta.

Toiminnot pelissä

Solitaire on varsin yksinkertainen peli, joten se on helppo oppia. Nettipelit ovat tehty myös mahdollisimman helpoiksi pelaajalle, jotta pelaamisen makuun pääsee helposti ja nopeaan. Peli usein avautuu automaattisesti ja niissä on usein rauhallinen tausta, joka saattelee pelaajan peliin.

Pelin aloittaminen tapahtuu usein painamalla ”pelaa” tai ”play”-näppäintä. Joillain sivustoilla voit saada pelin näkymään myös koko ruudulla, sinun täytyy vain klikata suurennus näppäintä näytöltä. Pelissä valitaan usein aluksi vaikeustaso, jolla peliä halutaan pelattavan.

Usein vaihtoehtoja pelitasolle on useampi, yleensä niitä on kaksi. Helppo versio paljastaa pakasta kortin kerrallaan ja vaikealla tasolla pakasta kääntyy kerralla kolme korttia jokaisella klikkauksella. Valitse vaikeustaso sen mukaan, miten itse haluat pelata.

Nettipelit solitaire

Pelin kulusta

Korttipakasta jakautuu kortit pelialustalle yleensä automaattisesti. Pelialustalla näkyy usein myös aika että pelissä kerätyt pisteet. Nettipelit solitaire muodostuu seitsemän jaetun kortin alkupakoista ja tästä muodostuu pelin alkutilanne. Yleensä kuvaruudun yhteen nurkkaan kasataan sekä ässät ja tämän jälkeen pakan muut kortit järjestyksessä.

Nettipeleissä on usein mukana myös aloita uudelleen painike sekä koko näytön pelivalinta. Aloita uudelleen nappulan kanssa kannattaa olla tarkkana. Kuvakkeen voi helposti tulkita perinteiseksi kumoa komennoksi, mitä se ei kuitenkaan ole. Koko pelisi pyyhkiytyy pois, joten et varmasti halua tätä tapahtuvan kesken hyvän pelin.

Kortteja liikutellaan pelialustalla drag and drop -ajatuksella. Kortit siis raahataan toisen kortin päälle pelissä joko hiirellä tai koskettamalla näyttöä, riippuen laitteesta, jota käytät pelaamiseen. Uusi kortti kääntyy usein pakasta yhdellä klikkauksella.

Sääntöjen vastainen kortin siirto

Jos olet siirtämässä korttia sääntöjen vastaisesti kortti palautuu automaattisesti alkuperäiselle paikalleen. Kun kortti siirretään sääntöjen mukaan siirto jättää kortin halutulle paikalle.

Pelin pelaaminen läpi

Kun solitairen pelaa läpi kuvaruudulle yleensä ilmestyy erillinen ilmoitus, että peli on päättynyt. Ponnahdusikkuna kertoo, että olet voittanut pelin ja saat tietää keräämäsi pistemäärän pelissä. Jos pelissä ei ole mahdollista tehdä enää enempää siirtoja, joudut aloittamaan pelin usein manuaalisesti uudelleen.

Pelin säännöt

Tavoitteena pelissä on muodostaa 52 kortista neljä korttipinoa, jotka siis ovat yksi jokaista maata. Korttien järjestys on aina ässästä kuninkaaseen. Yleensä yksi kortti jätetään lähtötilanteessa oikein päin ja kuusi korttia asetetaan piilossa käänettynä sen vasemmalle puolelle. Kone yleensä jakaa kortit niin, että jokaisessa pinossa on päällimäisenä kortti oikein päin. Aivan vasemmalla olevassa pinossa on seitsemän korttia.

Pelin vasen alareuna on varattu neljälle ässäpinolle. Maat ovat omassa järjestyksessään: hertta, risti, ruutu ja pata. Jakamattomista korteista muodostuu erillinen pino peliruudulle johonkin laitaan, usein oikeaan.

Ideana pelissä on, että kortteja siirrellään toinen toisensa päälle, siten että kortteja vapautuu alareunan ässäpinoihin järjestyksessä ässästä kuninkaaseen. Siirretyn kortin tulee olla eri väriä kuin mihin olet korttia ollut siirtämässä. Kortin arvon tulee olla myös aina yhtä pienempi.

Esimerkkisiirrossa voit siirtää esimerkiksi hertta kutosen pata- tai ristiseiskan päälle tai vastaavasti pata- tai vaihtoehtoisesti risti vitosen hertta kutosen päälle.

Miten läpäistä peli?

Peli on loppujen lopuksi hyvin simppeli. Yllä kerrotut ohjeet eivät siis ole mitään rakettitiedettä. Aina kaikki pelit ei kuitenkaan mene läpi. Usein tämä johtuu siitä, että pelaaja on vain ollut huolimaton tai tietämätön. Muutamalla vinkillä pääsee jo pelissä pitkälle. Esimerkiksi pelissä kannattaakin ehkä pelata esimerkiksi ässät ja kakkoset heti kun pystyy. Piilotetut kortit kannattaa myös avata aina kun pystyy. Kokeilemalla eri keinoja löytää parhaimmat niksit pelin voittamiseen.