Pasianssin säännöt

Pasianssin säännöt

Pasianssi on korttipeli, jota pelataan yksin. Pasiansseja on monenlaisia. Klassisen pasianssin lisäksi löytyy muun muassa Spider, FreeCell, Pyramid ja TriPeaks pasianssit. Klassisessa pasianssissa eli Klondike pasianssissa on tarkoituksena saada kaikki pelikortit kerättyä sarjoihin pienemmästä suurimpaan. Pelin alussa pöytään jaetaan seitsemän eri riviä, joissa aina kunkin rivin ensimmäinen kortti on käännetty kuvapuoli ylöspäin, muut kortit jätetään kuvapuoli alaspäin. Ensimmäisessä rivissä kortteja on yksi, toisessa rivissä kaksi, kolmannessa kolme, neljännessä neljä, viidennessä viisi, kuudennessa kuusi ja seitsemännessä seitsemän korttia. Näihin seitsemään eri riviin pyritään pelissä asettelemaan kortteja suuruusjärjestyksessä toistensa päälle. Mustan kortin päälle laitetaan aina punainen kortti ja päin vastoin. Mikäli sopivaa korttia toisen päälle laitettavaksi ei löydy, kortin voi yrittää saada käsipakasta. Peli päättyy eli menee läpi, kun pelaaja on saanut kerättyä kaikkien neljän eri maiden kortit omiin pinoihin aina ässästä kuninkaaseen. Tarkista tarkemmat säännöt täältä säännöt.com.

Miten voin pelata pasianssia?

Pasianssia voi pelata korttipakalla tai verkossa tietokoneen, tabletin tai puhelimen välityksellä. Molemmissa tavoissa on oma viehätyksensä. Fyysisellä korttipakalla pelatessasi voit koskettaa itse kortteja ja sekoittaa niitä. Fyysiset aktiviteetit auttavat sinua pysymään kunnossa, vaikka aktiviteetti olisi pienikin. Pelaamalla pasianssia verkossa voit taas nähdä kuinka kortit vilahtelevat omille paikoilleen ja kuulla jopa ääniefektejä siirtojen eri vaiheissa. Erilaisia pasiansseja löytyy netistä runsaasti. Tsekkaa esimerkiksi pelikone pasianssi täältä.

Miksi minun kannattaa valita juuri pasianssi?

Pasianssissa on omat hyvät puolensa. Sitä voi pelata yksin ja välineet pelaamiseen ovat yksinkertaiset. Tarvitset vain korttipaikan tai vaihtoehtoisesti mobiililaitteen verkkoyhteyksineen. Se siis kulkee mukanasi, minne vain olet menossakin. Pasianssi on helppo oppia, sen säännöt eivät ole vaikeita. Pelin läpimenokin onnistuu usein ja peli onkin sen vuoksi omiaan tuottamaan onnistumisen tunteita. Eri pasianssi vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Pelit eroavat toisistaan muun muassa pelaamisen vaikeuden ja pelin keston mukaan. Jos perinteinen pasianssi ei enää kiinnosta, voit kokeilla vaikka Spider pasianssia ja sillä lailla saada uutta mielenkiintoa pelaamiseen. Mikäli runsaista eri pasianssi vaihtoehdoista huolimatta haluat välillä kokeilla jotain muuta, tsekkaa myös hertta korttipeli ja tikki korttipeli.

Pasianssin säännöt

Kenelle pasianssi sopii?

Pasianssi sopii aivan kaikille! Koska se on helppo oppia ja säännöt ovat yksinkertaiset, se sopii niin nuoremmalle kuin iäkkäämmälle pelaajalle. Ei ole väliä millainen taustasi on. Pasianssi sopii sinulle varmasti. Se ei myöskään vaadi merkittävää laskutaitoa tai taktikointia, niin kuin monet muut korttipelit. Pasianssi sopii myös tilanteisiin, jossa koet tylsyyttä ja haluat pikaisen piristyksen arkeesi.

Mikä tekee pasianssista kiehtovan ajanvietto tavan?

Pasianssin pelaaminen on paikka riippumatonta. Voit pelata sitä vaikka terassilla kesämökilläsi tai keittiön pöydän ääressä. Pasianssia voit pelata itse valitsemasi ajan. Jos sinulla on vain vähän aikaa käytettävissä, on peliaika mahdollista rajata sen mukaan. Pasianssiin jää koukkuun helposti. On palkitsevaa nähdä, kuinka peli menee läpi ja onnistut tavoitteessasi. Verkossa pelattavat pasianssit tarjoavat myös hienoja visuaalisia elementtejä. Voit muun muassa vaihtaa pelipakan taustavärin tai kerätä tunnustuksia pelien läpimenosta.

Mikä tekee pasianssin pelaamisesta turvallista?

Pasianssia ei tarvitse pelata oikealla rahalla. Voit kokeilla pelaamista, ilman huolta taloudellisista menetyksistä. Ei myöskään haittaa vaikka peli ei menisikään läpi, sillä et menetä siinä mitään. Pelaaminen verkossa ei useinkaan vaadi sisään kirjautumista. Näin ollen sinusta ei jää myöskään tietoja palveluntarjoajan käyttöön. Koska pasianssia pelataan yksin, sinun ei tarvitse miettiä sitä, miten muut pelaajat suhtautuvat sinun pelimenestykseesi tai ottaa heidän siirtojaan huomioon pelin kuluessa. Lisätietoja pasianssista pelikone pasianssi.

Mitä hyötyjä minulle on pasianssin pelaamisesta?

Pasianssin pelaaminen kehittää kognitiivisia kykyjä. Se parantaa tiedon käsittelyä, havaitsemista, ajattelua ja muistia. Pasianssi onkin erinomainen peli näiden toimintojen treenaamiseen. Tunnetaidot kehittyvät pasianssia pelatessa. Opit muun muassa eläytymään pelin erilaisiin tilanteisiin ja sietämään pettymyksiä silloin, kun peli ei mene halutulla tavalla. Saat myös uutta tietoa itsestäsi: miten osaan käsitellä onnistumisiani ja pettymyksiäni sekä havainnoimaan mitkä tekijät pelissä aiheuttavat tällaisia reaktioita. Parhaimmillaan pasianssi on hyvin rentouttavaa. Se saa ajatukset pois arkisista asioista ja rentouttaa mielen pitkän päivän päätteeksi.