Lännen nopein korttipeli

Lännen nopein korttipeli

Tätä korttipeliä pääsee pelaamaan ainoastaan pienellä porukalla, sillä peliä pelataan kaksin. Pelaaminen on takuulla hauskaa. Moni pelaa tätä peliä useinmiten kahdestaan. Se vaatii hyvää reagointikykyä. Inspiraationsa se on saanut USA:n cowboy kulttuurista. Pelin rytmi on hyvin nopea sen luonteensa vuoksi, joten korttipeliä on helppo pelata myös silloin, jos pelaamiseen ei ole kauheasti aikaa. Tutustu lisää pelien sääntöihin säännöt.com sivustolla.

Näin pelaat lännen nopein peliä

Säännöiltään tämä peli on hyvin yksinkertainen. Moni onkin pelannut tätä peliä varmasti myös lapsena ja se on tuttu entuudestaan. Tässä pelissä kummallakin pelaajalla on oma nostopakka, josta kumpikin pelaaja nostaa käteensä viisi korttia. Tämän jälkeen kumpikin pelaaja kääntää yhden kortin omasta nostopakastaan avopakaksi keskelle pöytää. Näin ollen pöydälle muodostuu kaksi avopakkaa vierekkäin.

Kun pakat on muodostettu pöydälle alkaa pelin seuraava vaihe. Pelaajat alkavat latomaan kortteja mahdollisimman nopeasti pakkoihin. Tämä tapahtuu siten, että edellisen kortin päälle saa laittaa aina vain pienemmän tai isomman peräkkäisen kortin. Esimerkiksi, jos pakassa on päällimmäisenä 7, sen päälle voi laittaa kutosen tai kasin. Ässän päälle voi laittaa kuninkaan tai kakkosen.

Pelaajan saadessa laitettua jompaan kumpaan avopakkaan kortin hän saa nostaa omasta pakasta kortteja käteensä. Pelaajalla saa siis olla viisi korttia koko ajan kädessä. Jos kummallakin pelaajalla on viisi korttia kädessä eikä kummallakaan ole mahdollisuutta laittaa korttia pöytään käännetään kummankin nostopakasta alun tapahtumien mukaan uudet kortit pakkojen päälle. Lännen nopein korttipeli toimii siis hyvin yksinkertaisilla säännöillä.

Miten peli päättyy?

Pelin päättymiskysymys on monelle se tärkein: miten pelissä ratkaistaan voittaja? Peli loppuu siihen kun toinen pelaajista saa kaikki kortit pois omasta pakastaan tai hänellä on niitä vähemmän sellaisessa tilanteessa, jossa ei ole enää jäljellä nostopakkaa, josta kortteja voisi kääntää.

Pelin variaatiot

Moneen peliin kuuluu mielenkiintoisia variaatioita ja niitä kuuluu myös lännen nopein peliin. Pelillä on paljon sisaruspelejä ja yksi niistä on esimerkiksi ”stressi”. Tätä peliä pelataan samaan tapaan kuin lännen nopein korttipeliä. Bonuksena tässä pelissä on se, että kun avopakoissa on samaan aikaan sama numero, pitää pelaajien lyödä pakkojen päälle kätensä ja huutaa stressi, jolloin hitaajan pelaajan tuomioksi lankeaa rangaistus. Pelaaja joutuu lisäämään kummankin avopakkojen päällimmäiset kortit oman nostopakkansa pohjalle.

Peliä voi pelata myös siten, että kädessä olevat korti ovat kuvapuoli ylöspäin pöydällä. Tällöin kumpikin pelaaja voi nähdä toisen pelaajan kortit. Kuitenkin eplissä on monesti niin kiire, että toisen kortteja ei ole aikaa katsella sen enempää.

Kolmas versio pelistä on sellainen, että avopakkojen sijaan pöydälle laitetaan kortteja, joista on muodostettava neljän saman maan kortin ryhmiä mahdollisimman nopeasti. Tämä peliversio ei kehittä reaktionopeutta samalla tapaa kuin mitä lännen nopein korttipeli tekee.

Mihin tilanteisiin lännen nopein korttipeli sopii?

Lännen nopein sopii hyvin moniin erilaisiin tilanteisiin. Kyseessä on hyvin nopeasti pelattava peli, joten perheen pienimmille peli voi olla vaikea. Kuitenkin, jos etsii tekemistä kahdelle ihmiselle, tämä peli on hyvä vaihtoehto vaikkapa treffeille. Jos pelaamiselle ei löydy loputtomasti aikaa voi lännen nopein matsin ottaa hyvinkin helposti, eikä se vie paljoa aikaa. Monet korttipelit ovat usein hyvin hitaita, joten niiden pelaamiseen saattaa mennä todella paljon aikaa. Tähän peliin ei aikaa tuhlaudu turhia. Peliin saa kestoa kun pelaa useamman kierroksen putkeen.

Peliä pelatakseen kenenkään ei tarvitse olla hurjan taitava, sillä peli ei esimerkiksi vaadi matemaattisia taitoja. Pelissä tärkeintä on ymmärtää se, mikä on korttien arvojärjestys. Tämä peli sopiikin myös lapsille, jotka ovat siinä iässä, että ymmärtävät numeroita ja loogista järjestystä. Ristiseiska ja pokeri ovat peleinä paljon strategisempia kuin tämä peli.

Reaktiokyvyn kehittäminen on helppoa

On totta, että korttipeli voi olla myös taitoja kehittävä. Lännen nopein korttipelin ehdoton etu on se, että se kehittää hyvin paljon reaktiokykyä. Se sopii ihmisille, jotka halauvat kehittää omaa reaktionopeuttaan hauskan pelin lomassa. Helpon korttipelin avulla voi antaa tilaa omille aivoille levätä esimerkiksi pitkän päivän jälkeen. Tämänlaisen hauskan pelin kanssa on mukava viettää aikaa.