Salibandyliiton uusi maailmanlaajuista kiitosta saanut hittialusta julkaistiin vuoden 2022 syksyllä ja liitto toimii yhteistyössä paikallisen Icareus Oy:n kanssa. Salibandy TV luotiin yhdistämään lähes kaikki mahdollisen salibandyyn liittyvät lähetykset yhdelle alustalle F-liigaa lukuunottamatta. Sen käyttäjien on mahdollista katsoa maksullista ja ilmaista sisältöä vapaasti.

Suomalaisen salibandyn tukena

Salibandyliitto halusi luoda alustan myös erityisesti tukemaan suomalaista salibandyä ja paikallisia seuroja. Alustaa on ilmaista käyttää ja suurin osa sen saamista tuotoista menee suoraan seurojen tukemiseen. Palveluun on seurojen mahdollista tehdä lähetyksiä maksullisina tai maksuttomana ja striimattu tuotanto on seurojen vastuulla. Seuroille kanavalle sisällön tuottaminen on maksutonta.

Seurojen luomaa sisältöä

Salibandy TV tarjoaa siis seuroille mahdollisuutta lähettää alustalle sekä maksullisia että ilmaisia lähetyksiä ja palvelun käyttö seuroille lähetyksien tekemiseen on täysin maksutonta. Seurat tekevät Visma Payn kanssa yhteistyösopimuksen maksullisia lähetyksiä tarjotessaan, saavat sopimustunnuksen ja se liitetään seuran Salibandy TV -profiiliin. Suurin osa lähetystuloista, eli yli 70 % menee verojen jälkeen suoraan seuralle. Salibandyliiton sijoitukset sekä alustan kumppanien tuki ja katsojien ostamien lippujen tulot mahdollistavat alustan ylläpitämisen ja seurojen tukemisen.

Tuhansia striimattuja pelejä

Seurojen tukemisen lisäksi Salibandy TV-kanavasta haluttiin luoda sellainen paikka, missä jokainen voisi nauttia suomalaisesta sählystä. Vuosipäivänä syksyllä 2023 Salibandy TV oli ennättänyt striimaamaan jo yli 4500 jännittävää peliä ja alustalla oli lähes 150 rekisteröityä seuraa. Salibandyn faneja on ollut katsomassa matseja järjestelmän kautta jo yli 31 000.

Salibandy TV:n käyttäminen on helppoa

 • Siirry osoitteeseen salibandy.tv: Voit katsoa Salibandy TV:tä miltä tahansa laitteelta: kännykästä, tabletista tai tietokoneen ääreltä. Otteluiden striimaukset onnistuvat Android ja iOS-sovelluksilla ja lisäksi niitä voi myös katsoa älytelevision kautta peilauksen avulla.
 • Rekisteröityminen: Sivustolle tarvitset henkilökohtaiset kirjautumistunnukset, mitkä voi luoda menemällä kohtaan ”rekisteröidy” ja seuraamalla annettuja ohjeita. Tunnusten luomisten jälkeen kirjaudu sisään käyttäjänä. Huomioi, että katselijoilla ja striimaajilla on omat kirjautumistunnukset.
 • Valitse haluamasi ottelu: Otteluiden pariin pääsee helposti kolmen eri kanavan kautta: sarjavalitsimen, seurasivujen tai selaamalla meneillään olevia tai tulevia tapahtumia valikosta.

Maksullinen sisältö

Lippujen ostaminen Salibandy TV:n verkkosivuilla on tehty erittäin helpoksi. Valitse vain haluamasi ottelu ja klikkaa ”osta-liput”-painiketta. Sivustolla toimii kaikki yleisimmät maksutavat ja lippujen hinta perustuu valitsemaasi neljään eri hintaluokkaan: Free (ilmainen), Lite (3,90 €), Normal (5,90 €) tai Premium (8,90 €). Tulevaisuudessa Salibandy TV pyrkii myös lisäämään eri vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi kuukausi- ja kausikortteja. Säännöt ja lisätietoa voi kysyä laittamalla sähköpostia osoitteeseen salibandytv@salibandy.fi

Otteluiden striimaaminen

 1. Siirry osoitteeseen salibandy.tv: Kirjaudu Salibandy TV palveluun selaimen kautta
 2. Rekisteröi seurasi: Seuran on rekisteröidyttävä palveluun ja yksi rekisteröinti riittää koko seuralle. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä asiakaspalveluun.
 3. Perustiedot: Rekisteröintisivulla täytetään seuran perustiedot. Salibandyliitto lisää seuran logon ja kansikuvan Salibandy TV:seen.
 4. Käyttäjien hallinnointi: Verkkosivuston hallintapaneelista voit rekisteröitymisen jälkeen hallinnoida ja lisätä käyttäjiä, jotta striimaaminen voidaan aloittaa.
 5. Striimaus mobiilisovelluksesta: Luo ottelu verkkosivuilla hallintapaneelissa ja määritä ottelulle nimi, ajankohta, joukkueet, kesto sekä pelin tyyppi sarjan tai harjoituspelin väliltä. Sen jälkeen avaa sovellus ja etsi kyseinen ottelu, jotta voit aloittaa striimauksen.
 6. Muut striimaussovellukset: Muita striimaussovelluksia, kuten Open Broadcastersia, Wirecastia tai Tricasteria käytettäessä luo ottelu verkkosivujen hallintapaneelissa. Kirjaa ottelun tarvittavat tiedot ja luo striimiavain, minkä voi syöttää toiseen sovellukseen.

Striimaamisen ABC

Jotta katselijasi saisivat lähetyksestäsi miellyttävän kokemuksen ja ottelun striimaus olisi onnistunut, tämä muistilista auttaa valmistautumaan lähetyksen tekoon huolellisesti:

 • Testilähetys: Ennakoiminen on avaintekijä onnistumiseen. Ennen virallisen ottelun lähettämistä on hyvä tehdä julkinen testilähetys. Tutustu myös Salibandy TV:n ohjeisiin ja voit tarvittaessa kysyä apua tukikeskuksesta.
 • Vahva verkkoyhteys: Riittävä ja vakaa verkkoyhteys on jokaisen onnistuneen striimauksen kulmakivi, suositeltava kaistanleveys on vähintään 10 Mb/s. Sovelluksessa on näkyvillä reaaliaikainen verkon kaistan leveys ja yhteydet on myös hyvä tarkistaa etukäteen.
 • Yhteensopivat laitteet: Striimaus onnistuu kännykällä, missä on hyvä kuvanlaatu. Myös monikameratuotantoa tai kolmannen osapuolen striimaussovelluksia voi käyttää.
 • Kuvan vakaus: Jotta kuvanlaatu lähetyksessä olisi mahdollisimman laadukas, vakaa ja sulava on kuvaamiseen syytä käyttää jalustaa sekä tukevaa alustaa.
 • Akun riittävyys: Kännykällä tai muulla laitteella kuvaaminen voi kuluttaa akun loppuun normaalia nopeammin. Muista liittää laitteet tarvittaessa laturiin, jotta lähetys pysyy ilmoilla katkeamattomana.
 • Noudata Salibandy TV:n asetuksia: Striimi tulee olla H.264-muodossa ja resoluution 1920 x 1080. Kaistaleveys suositellaan olla 8-10 Mbps välillä ja kuvataajuus joko 25 fps tsi 50 fps. Verkkoyhteyden ollessa hitaampi voit tarvittaessa vähentää resoluution määrää.

Ottelutallenteet ja ilmaiset katselukoodit

Kaikki ottelut ovat tallennettuina palveluun ja ne ovat ladattavissa esimerkiksi valmennuskäyttöön. Jos maksullisia otteluita halutaan tallentaa, voidaan Salibandy TV:n tuesta pyytää katselukoodi. Tulevaisuudessa myös joukkueiden ja seurojen on itse mahdollista luoda katselukoodit esimerkiksi valmentajille, muille pelaajille tai sponsoreille. Suoran lähetyksen aikana kelaaminen ei vielä ole mahdollinen, mutta tulevaisuudessa palvelun kehittyessä siihen pyritään tekemään muutos.

Salibandy TV ja tulevaisuuden näkymät

Syksyllä 2022 Salibandyliiton toimesta käyttöön otettu Salibandy TV on kehittynyt jatkuvasti. Tässä jo vuonna 2023 tehtyjä muutoksia mitä seuraavia kehitysaskeleita on luvassa:

 • Verkkosivujen uudistus
 • Integrointi tulospalvelu Torneopalin kanssa
 • Tulostaulu ja pelikello hallintapaneeliin, Androidille ja iOS:lle
 • Salibandy TV-linkit Torneopalin ottelulistauksiin
 • Seurojen paremmat ilmaiset katseluoikeudet
 • Maksulliset ottelupaketit
 • Torneopalin datan automaattinen tuominen
 • Älytelevisio- ja mobiilisovellus
 • Livekatselun kelaustoiminto
 • Striimaussovelluksiin hidastustoiminto

Rikastuta pelikokemustasi

Salibandy TV on julkaisemisestaan lähtien ollut suosittu videopalvelu ja se tarjoaa sählyn faneille, seuroille, valmentajille ja sponsoreille laadukkaita salibandyotteluiden lähetyksiä ja tallenteita katsottavaksi sekä striimattavaksi. Alusta on erittäin käyttäjäystävällinen ja se on saatavilla sekä mobiilisena, kuin myös tietokoneelle. Palvelussa on mukana ilmaisia ja maksullisia otteluita, mitkä tukevat suomalaista salibandya ja seuroja. Tulevaisuudessa Salibandy TV tuo lisää uusia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia sekä seuroille ja katsojille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *